28 juni 2022
20:00

Gamlestaden FF

Uddamålsförlust i våravslutningen

Dags att avsluta vårsäsongen med en av dom svårare matcherna man kan spela i 6A i år, bortamatchen mot Björndammen/Öjersjö med sex raka segrar i ryggen mot våra sex raka förluster.
Vi hade för en gångs skull full trupp med 16 gubbar på plats och ändå en tro på att vi skulle kunna göra något bra.

Första halvlek
Vi börjar matchen stabilt och frustrerar motståndet mycket genom att följa matchplan på ett bra sätt.
Därför så är det riktigt frustrerande i matchminut 19 när Martin missar ett uppspel och vi sover i försvaret och Björndammen som är vassa i omställningarna, gör 1-0!
Vi tuggar på och skapar chanser. Tommy har ett bra skott som målvakten tippar över ribban och vi lyckas även nicka utanför på en hörna trots att vi står på mållinjen. Ture har en bra nick som nickas undan på mållinjen. Robin är igenom ett flertal gånger.
Philip gör en kanonräddning när Björndammen sticker emellan.
Men istället så går vi bort oss bakåt och Björndammen gör 2-0!
Bara minuten efter målet så levererar vi ett drömanfall. Fabbe spelar i sidled till Niclas som spelar framåt till Fenan som i sin tur spelar Tommy som trär in bollen till Robin som kommer i fart, tar emot och avslutar 2-1! Riktigt vackert spelmål.
Tre minuter senare så lägger Niclas en boll bakom backlinjen som Robin löper på och blir fälld och det blir straff.
Fram kliver Fenan och sätter säkert 2-2! Målnollan spräckt för Zemui i GaFF.
Vi fortsätter att spela riktigt bra resten av halvleken och utan att skämmas för att skriva det så är vi det bättre laget.
Tommy är igenom och är fri, men Ljung räddar riktigt bra.
Erlandsson i Björndammen blir varnad.

Andra halvlek
Andra halvlek blir inte alls lika välspelad från vår sida.
Vi har svårt att skapa rull och det blir stressigt.
Samtidigt så släpper vi inte till jättemycket. Robin blir varnad för protest.
I minut 65 är det oklart vad vi gör faktiskt, kommunikationen mellan målvakt och försvar brister då vi blir alldeles för passiva i eget straffområde och Börjesson dunkar in en retur i nättaket, 3-2!
Tre minuter senare så nickar Eriksson in 4-2!
Dålig period av oss nu, men vi höjer oss lite igen.
Olsson, Niclas och Brile med varningar inom en kort period.
Med nån minut kvar av ordinarie tid så avslutar Fenan vasst, men Ljung gör en otrolig räddning till hörna.
Barnkören vid sidan tillägnar honom en sång, men den tystas då Lager gör mål från nära håll på efterföljande hörna, 4-3! Lagers första mål i GaFF.
Tyvärr så hinner vi inte skapa mer.

Sammanfattning
Synd att vi inte håller upp nivån från första halvleken som var riktigt bra. Samtidigt starkt att kunna hålla en såpass bra nivå mot ett så starkt motstånd, med väldigt många spetsspelare.
Vi hade nog behövt avgöra matchen på våra lägen i första halvlek för det var ofrånkomligt att dippen skulle komma.

Matchens GaFFlar:

Robin: Klassisk Robininsats där han ständigt är på språng och är tydlig med att han vill ha bollen. Gör mål och fixar straff.

Fabbe: Grym tvåvägsinsats där han är en av få med ett lugn med boll. Läser spelet så bra och orkar numera 90 min.

Tommy: Som väntat smart i rörelsemönster och beslut. Fin ass på första målet och följer upp bra med ett par kanonlägen i första.